De 12 mest populære artikler fra A4 Arbejdsmiljø i 2020

FotoJet
A4 Arbejdsmiljø har været i arkivet og fundet 12 af de mest læste og populære artikler fra 2020. Foto: Collage/A4
A4 Arbejdsmiljø har samlet en række af de bedste artikler fra året, der er gået.

2021 nærmer sig med hastige skridt. Et nyt år venter. Også på arbejdsmiljøområdet, hvor mange interessante ting er i støbeskeen.

Det er tid til at kaste et nostalgisk blik på det vanvittige år, der er gået. I den forbindelse har A4 Arbejdsmiljø været i arkivet og fundet 12 af de mest læste og populære artikler fra 2020.

A4 Arbejdsmiljø er i øvrigt tilbage den 4. januar 2021.

Godt nytår!


Foto: A4

Region hemmeligholdt asbestfund på prestigeprojekt: Håndværkere udsat for farligt arbejdsmiljø

Som bygherre på et supersygehusbyggeri undlod Region Hovedstaden i flere uger at advare håndværkere om farligt arbejde med asbest, fremgår det af en afgørelse fra Arbejdstilsynet. Alvorligt svigt, lyder det fra eksperter. Regionen er uenig i kritikken (31. marts 2020).


Foto: Carsten Snejbjerg/Ritzau Scanpix

Arbejdsmiljøarkitekten med det politiske boldøje er stemplet ud: 'Stort tab for Arbejdstilsynet'

Den nu tidligere direktør i Arbejdstilsynet, Søren Kryhlmand, storroses for sin indsats i tilsynet. A4 Arbejdsmiljø tegner et portræt af manden, der på tre år fik tilsynet på ret køl igen (12. maj 2020).


Foto: Illustration/Pixabay

Kortlægning: Nyt forløb kan blive guld værd i kampen mod krænkelser og tidspres

Nyt tiltag fra Arbejdstilsynet giver arbejdspladser større motivation til at arbejde med komplekse forhold i det psykiske arbejdsmiljø, vurderer professor (23. oktober 2020).


Foto: Joachim Rode

Ny NFA-direktør: Jeg vil styre arbejdsmiljøforskning i en ny og spændende retning

Den 47-årige Steffen Bohni er klar til at lede Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) i en ny retning. Den første store opgave bliver at udmønte en ny national forskningsstrategi sammen med andre forskningsmiljøer og arbejdsmarkedets parter (2. marts 2020).


Foto: Rasmus Øhlenshlæger

Marie leder kommunens arbejdsmiljøteam: Derfor er MED og TRIO ekstremt vigtige i genåbningen af Danmark

Københavns Kommunes særlige arbejdsmiljøteam rådgiver sosu-assistenter, lærere, pædagoger og renovationsmedarbejdere under coronakrisen. Inddragelse er nøgleordet, hvis krisen ikke også skal udvikle sig til en potentiel arbejdsmiljøkrise, lyder det fra leder af teamet (6. maj 2020).


Foto: Collage/Privatfotos

Arbejdsmiljørådgivere i knæ: Nye udfordringer kan dog skabe fornyet efterspørgsel efter coronakrise

Coronakrisen kan betyde nedgang for arbejdsmiljørådgiverbranchen, når epidemien er overstået, vurderer erfarne rådgivere. Dog kan psykiske udfordringer i virksomhederne efter krisen skabe fornyet efterspørgsel, lyder forhåbningerne (23. marts 2020).


De to rørlæggere Karsten Clausen (tv.) og Jacob Neumann iført reglementeret beskyttelsesudstyr. Foto: Privat

Afsløring: BIO4-ansatte indåndede giftige dampe i flere måneder

Ansatte på hovedstadens nye, grønne prestigeprojekt risikerer at udvikle luftvejssygdomme efter flere måneders udslip af giftige dampe. HOFOR erkender lovbrud (21. april 2020).


Foto: Caitlyn Ochs/Reuters/Ritzau Scanpix

Nyt coronastudie: Danske ledere har større behov for at se deres medarbejdere end tyske kolleger

Nyt internationalt forskningsprojekt fra Danmarks Tekniske Universitet har undersøgt danske og tyske lederes erfaringer med distanceledelse under coronakrisen (21. juni 2020).


Foto: Pressefoto

Dansk Industri: Overvej at takke nej til Arbejdstilsynets tilbud

At vejlede om at løse arbejdsmiljøproblemer og generelt styrke arbejdsmiljøet er ikke det samme som at vejlede om regler, som Arbejdstilsynet bør koncentere sig om. Sådan lød det fra Dansk Industris arbejdsmiljøchef, Anders Just Pedersen, i et indlæg (21. september 2020).


Foto: Joachim Rode

Ny direktør midt i pandemien: Sådan vil Sine Frederiksen føre Arbejdstilsynet ind i en ny æra

En hæsblæsende corona-tid med mange nye forandringer. Sådan har Sine Frederiksens første fem måneder været som direktør i Arbejdstilsynet. Hun står lige nu i spidsen for den største omlægning af arbejdsmiljøindsatsen i flere år (18. november 2020).


Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Ny national arbejdsmiljøstrategi på vej: Sådan vil aktører undgå fortidens synder

Tavlen fra de seneste ni års mislykkede arbejdsmiljøindsats skal viskes ren. Nye nationale og brancherettede arbejdsmiljømål skal i højere grad kunne anvendes på landets arbejdspladser, lyder det fra flere aktører (11. august 2020).


Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kæmpe landvinding for psykisk arbejdsmiljø: Her er de første reaktioner

Der er jubel hele vejen rundt fra topprofiler på arbejdsmiljøområdet, efter at den nye bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø onsdag faldt på plads (30. september 2020).

GDPR