Ny dom:
Nu har chefen pligt til at registrere din arbejdstid

20100903-105849-6-1920x1507we
Arbejdsgivere i alle EU-lande skal til at måle deres medarbejdere arbejdstid. Det sker blandt andet for at undgå, at bevisbyrden ligger hos medarbejderen. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix
22. maj 2019 07.25
EU-Domstolen slår i en ny dom fast, at arbejdsgiverne i alle EU-lande skal registrere alle medarbejderes arbejdstid. Dommen bekymrer arbejdsgivere.

Det er nu arbejdsgivernes ansvar i alle EU-lande at registrere medarbejdernes arbejdstid. Det fastlår EU-Domstolen i en ny afgørelse.

Dommen betyder, at alle arbejdsgivere i EU-landene skal indføre et  ”objektivt, pålideligt og tilgængeligt system, der gør det muligt at måle længden af hver enkelt arbejdstagers daglige arbejdstid”, som der står i dommen.

Det vil sige, at det skal være et system, som nemt kan kontrolleres. Tidsfristen skal være med til at beskytte lønmodtageren og sikre, at arbejdsugen ikke bliver for lang, og at hviletidsbestemmelserne bliver overholdt.

Sådan begyndte sagen

Sagen begymdte, da Deutsche Bank fik et påbud om at indføre tidsregistrering af Arbejdstilsynet i Spanien. Det nægtede banken, og den spanske fagbevægelse tog sagen videre til den spanske arbejdsdomstol. Her opstod der tvivl om, om det reelt er arbejdsgiverens ansvar at registrere medarbejderens arbejdstid, og derefter endte sagen ved EU-Domstolen, der netop har slået fast, at det er det.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord