Anette blev arbejdsmiljørepræsentant ved en tilfældighed - nu kan hun blive landets bedste

image0__3_
Anette Irene Christensen har været med til at oprette et AMR-netværk på tværs af faggrænser- og områder i Tårnby Kommune. I netværket har hun specialiseret sig i, hvordan man indberetter arbejdsskader. Foto: Privat
9. nov. 2022 06.00
Anette Irene Christensen vidste ikke alverden om, hvad hun gik ind til som arbejdsmiljørepræsentant, da hun blev valgt til posten for fire år siden. Nu kan hun blive Danmarks bedste, når A4 Medier 17. november kårer 'Årets AMR' i DR's Koncerthus.

"Jeg vidste ikke noget om at være arbejdsmiljørepræsentant, men da en kollega for fire år siden opfordrede mig til at stille op, gjorde jeg det. Og det har jeg ikke fortrudt et sekund siden."

LÆS OGSÅ: Susanne er nomineret til ‘Årets AMR’: “Det er den største anerkendelse, man kan få”

Sådan fortæller Anette Irene Christensen, der er rengøringsassistent og arbejdsmiljørepræsentant i Tårnby Kommune, om de tilfældigheder, der gjorde, at hun i dag kan kalde sig en af kun fem nominerede finalister til titlen som 'Årets AMR', der kåres af A4 Medier 17. november i DR's Koncert. 

Anette er meget nysgerrig og sætter sig grundigt ind i problemstillingerne
Henrik Malmros, områdeleder i Tårnby Kommune

Hun kalder sig selv for den nysgerrige type, og det var det, der gav hende gåpåmodet til at gå ind i den ukendte rolle som arbejdsmiljørepræsentant. 

"I starten tror jeg, at mine chefer og kolleger morede sig godt over mig og alle de spørgsmål til AMR-arbejdet, som jeg hele tiden havde. Men jeg tror netop, det er det mod og den nysgerrighed, der har gjort, at det er blevet så godt," lyder det fra Anette Irene Christensen. 

Den evne er da heller ikke gået ubemærket hen hos hendes kolleger, fortæller Henrik Malmros, der er områdeleder i Tårnby Kommune:

"Anette er meget nysgerrig og sætter sig grundigt ind i de problemstillinger, som kan komme i forbindelse med at være AMR. Som leder kan jeg kun se det som noget godt, for det stiller også krav til mig og gør, at vores samarbejde vokser." 

Årets arbejdsmiljørepræsentant 2022: 

Arbejdsmiljørepræsentanter udfører en stor opgave på arbejdspladsen. De sætter sig ind i lovgivningen, anmelder skader, tager kampe på kollegernes vegne og arbejder sammen med ledelsen for at sikre et godt arbejdsmiljø.

Det hylder A4 Medier den 17. november, når 'Årets AMR' for første gang uddeles til den store prisfest i DR's Koncerthus.

Prisen gives af A4 Medier og HK Hovedstaden til en arbejdsmiljørepræsentant, der med engagement kæmper for et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen. 

De fem nominerede finalister er: 

- Susanne Street, Rødovre Hjemmesygepleje, Dansk Sygeplejeråd

- Anette Irene Christensen, Rengøringen i Tårnby Kommune, FOA

- Glen Ejby Jensen, Jan Nygaard A/S, Glostrup, Dansk Metal

- Karsten Madsen, Danish Agro, 3F - Fagligt Fælles Forbund

- Stig Rud Sandholm Lauritsen, John Jensen VVS A/S, Blik- og Rørarbejderforbundet

AMR for flere faggrupper 

Da Anette Irene Christensen blev valgt som arbejdsmiljørepræsentant, var det i troen om, at det kun skulle være det for rengøringsområdet i Tårnby Kommune.

I stedet viste det sig, at hun også var blevet arbejdsmiljørepræsentant for flere af kommunens fagområder. Det gjaldt blandt andet gartnere, varmemestre og specialarbejdere.  

Anette bliver brugt meget til at tage den 'svære samtale' på tværs af kommunen
Henrik Malmros, områdeleder i Tårnby Kommune

Og alle de opgaver og det store ansvar, der ligger i at skulle repræsentere flere faggrupper samtidigt, er meget værdsat af Anette Irene Christensens kolleger.

Det fortæller Henrik Malmros: 

"Anette bliver brugt meget til at tage den 'svære samtale' på tværs af kommunen. Hun er rigtig god til at finde løsninger, som man ikke lige kan se, og det er en hjælp for både ledere og medarbejdere."

Henrik Malmros fortæller desuden, at Anette Irene Christensen har været med til at oprette et AMR-netværk på tværs af faggrænser- og områder i Tårnby Kommune.

LÆS OGSÅ: Mød de fem nominerede arbejdsmiljørepræsentanter til prisen som Årets AMR

I netværket, der mødes hver tredje måned, har Anette Irene Christensen specialiseret sig i, hvordan man indberetter arbejdsskader. Noget der er blevet er hjertebarn for hende, og som hun med store glæde hjælper de nye AMR'ere i kommunen med at få ind under neglene.

"I al beskedenhed er jeg skidegod til at give vejledning og hjælpe med arbejdsskader. Jeg har været med til at få et par arbejdsskader godkendt, og det er jeg stolt af, for så føler man virkelig, man hjælper sine kolleger, og det er jo dem, man gør det hele for," fortæller Anette Irene Christensen. 

Benovet, forlegen og pavestolt

Om det bliver Anette Irene Christensen, der løber af med prisen som 'Årets AMR', finder hun og de andre nominerede ud af ved kåringen den 17. november i DR’s koncerthus, hvor én af de fem tillidsvalgte foruden titlen også kan forlade den store prisfest med en check på 25.000 kroner til arbejdspladsens medarbejderforening eller faglige klub. 

LÆS OGSÅ: Prisfesten - Årets TR 2022

Ligegyldig hvordan aftenen spænder af, er Anette Irene Christensen dog allerede nu pavestolt, fortæller hun: 

"Jeg er stolt over i det hele taget bare at være nomineret, så jeg tør slet ikke tænke på, hvis jeg vandt. Jeg ville blive både benovet og forlegen over at være i rampelyset, men selvfølgelig også ekstrem glad."