AMR: Hvor finder jeg snydekoden til et bedre arbejdsmiljø?

Julie_Olsen_AMR_963px
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

HVORDAN KAN DET VÆRE, at arbejdsmarkedet ikke har fælles spilleregler, som alle kender til? Fx som det gamle brætspil Ludo. Der kender alle de samme spilleregler. Du kommer ud, hvis du slår en 6'er, du er heldig, hvis du rammer en stjerne og ryger hjem, hvis modstanderen lander på din brik.

LÆS OGSÅ: En ud af fem danskere: Vi har ingen AMR på jobbet

Men dagens arbejdsmarked er som et spil på nettet. Reglerne bliver bøjet og nogen bruger snydekoder. Du ved hverken op eller ned.

Dem, der følger spillereglerne, som de er skrevet, bliver slået hjem gang på gang
Julie Olesen arbejdsmiljørepræsentant

Nu kan folk, der kender en gamemaster, få alle snydekoderne: De slår en 6'er og lander på stjernen og bare flyver igennem spillet. Det er et arbejdsmarked fuld af vilkårlighed, gradbøjninger af arbejdsmiljø og dårlige ledelsesbeslutninger, som arbejdstagerne ender med at tage skraldet for.

Hvorimod dem, der følger spillereglerne, som de er skrevet, bliver slået hjem gang på gang.

JEG HAR SNAKKET MED og hørt mange historier fra andre tillidsvalgte rundt i landet; både gode og dårlige. Især dem, der har et godt samarbejde og fællesmål om arbejdsmiljøet, misunder jeg inderligt, men er utrolig glad på deres og deres kollegers vegne.

For er vi ikke alle ligeværdige til komme frem i spillet? Jeg ser og hører flere gange, at nogle bliver båret til toppen, hvorimod andre, som knokler og slider for at komme i mål, alligevel taber. Fordi nogele følger reglerne, og andre ikke gør. Også selvom reglerne er skrevet ned sort på hvidt.

LÆS OGSÅ: En AMR's dilemma: Jeg kan ikke altid løse en opgave på den korrekte måde

Skal vi alle begynde at bruge snydekoder, for at blive værdsat for vores hårde arbejde? Nej det er en glidebane, vi skal væk fra, så vi kan få et fair arbejdsmarked for alle, unge som gamle, nye som erfarne og et anstændigt arbejdsliv.

JEG SAVNER FAIR GAME på arbejdsmarkedet og flere tydelige regler, hvor ens terning ikke er blevet pillet ved, fordi modstanderen er bedre venner med dem, som skriver reglerne. Og de regler, der bliver skrevet, bliver desværre mere og mere bøjet og brudt for at tilpasse virksomhedens drift og pengepung, og ikke til spillere som kollegaer eller tillidsvalgte, som gerne vil spille et fair spil.

Jeg forstår ikke virksomheder, der ser de tillidsvalgte som nogle, der skal køres ned. Vi er bare talerør for vores kollegaer
Julie Olesen arbejdsmiljørepræsentant

Drift, vækst og ledelse frem for et ordentligt arbejdsliv, hvor hele arbejdspladsen løftede i flok.

Det, tror jeg, ville give mere.

LÆS OGSÅ: Bibi, Claus, René og Jane evaluerer AMR-kampagne: "Folk har fået øjnene op for vores arbejde"

Så jeg forstår ikke virksomheder, der ser de tillidsvalgte som nogle, der skal køres ned. Vi er bare talerør for vores kollegaer. Måske skulle man kigge indad eller opad, i stedet for at kigge ned og vaske hænder. For vi vil da alle gerne have en god arbejdsplads, hvor alle kommer glade på arbejde og går glade hjem igen. Hvor er de fælles spilleregler henne?

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].
GDPR