Apoteker-ansatte slår alarm om presset arbejdsmiljø:
'Tankstationssalg' sætter medicinsikkerhed under alvorligt pres

20200110-171918-A-1600x1065we
Ændrede arbejdsvilkår og øget fokus på mersalg af ikke-medicinske produkter presser apotekernes arbejdsmiljø (genrefoto). Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
18. mar. 2022 06.00
Ændrede arbejdsvilkår og øget fokus på salg af ikke-medicinske varer presser apoteker-ansattes arbejdsmiljø. Nu frygter Farmakonomforeningen, at situationen kan få samfundsmæssige konsekvenser.

Landets apoteker-ansatte bruger stadig mere tid på at sælge rynke-creme og andre ikke-medicinske produkter. Det tager tid fra den medicinfaglige rådgivning af kunderne, og det er en daglig stressfaktor for de ansatte.

Sådan lyder det i et opråb fra Farmakonomforeningen, der advarer om, at situationen kan få konsekvenser for medicinsikkerheden på apotekerne.

- Når vi bliver målt på noget, der minder om tankstationssalg, er der mindre tid til fagligheden og den nødvendige rådgivning om medicin med kunden. Farmakonomer fanger ofte medicinfejl. Men når vi bliver målt på vores evne til at sælge andet end medicin, så kommer medicinsikkerheden under et alvorligt pres, siger Ann-Mari Grønbæk, formand for Farmakonomforeningen.

Flere apoteker opererer med personlige salgsmål for den enkelte ansatte. Det betyder, at deres præstationer på jobbet bliver målt på, hvor gode de er til at sælge cremer og kosttilskud foruden almindelig medicin.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord