Nye tal: Stadig flere virksomheder søger midler fra arbejdsmiljøpulje

20210308-144439-5-5896x3931ma_1_
"Det er rigtig positivt," siger FH-næstformand Morten Skov Christiansen om, at flere virksomheder har fået øjnene op for arbejdsmiljøpuljen. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
I 2022 har landets virksomheder fået tilsagn om knap 34 millioner kroner i puljemidler til arbejdsmiljøindsatser. Det er næsten 8 millioner kroner mere end i 2021. Fagbevægelsen og Dansk Industri glæder sig over udviklingen.

Efter en træg opstart er landets virksomheder for alvor kommet i gang med at søge om midler til trivselsindsatser fra den statslige arbejdsmiljøpulje, der blev oprettet i marts sidste år.

Det viser et notat, som A4 Arbejdsmiljø har modtaget fra Arbejdstilsynet.

Således er der indtil 31. juli i år blevet afsat 33,7 millioner kroner fra puljen. Det tal står i skærende kontrast til 2021, hvor tilsynet gav virksomheder tilskud for 25 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Derfor søgte vi om hjælp: 6 virksomheder deler ud af erfaringer med arbejdsmiljøpulje

Samtidig har Arbejdstilsynet i 2022 godkendt 442 ansøgninger fra virksomhederne. Sidste år var tallet 299.

I Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) glæder man sig over udviklingen.

"Det er rigtig positivt," siger FH-næstformand Morten Skov Christiansen og uddyber:

"Det vigtigste er, at pengene kommer ud og arbejder og får skabt de nødvendige forandringer i arbejdsmiljøet, som vi ved, at der er brug for. Rigtig mange lønmodtagere kommer hjem fra arbejde med skader, fordi de har været ude for arbejdsulykker eller er fysisk eller psykisk overbelastede."

DI: Virksomheder kan se værdien

I Dansk Industri er man ligeledes begejstret over, at flere virksomheder har fået øjnene op for ordningen.

"Det er en positiv udvikling. Men det er måske også forventeligt, efter at kendskabet til puljen er blevet spredt. Det er udtryk for, at virksomheder kan se, at det skaber værdi at få hjælp fra professionelle arbejdsmiljørådgivere udefra," mener Anders Just Pedersen, der er arbejdsmiljøchef i DI.

Artiklen fortsætter under grafikken

Arbejdsmiljøpuljen er et resultat af aftalen om seniorpension fra 2019, hvor der blev afsat midler til at forebygge nedslidning på arbejdsmarkedet. Konkret er der blevet afsat 100 millioner kroner om året i 2021, 2022 og 2023, som små virksomheder med op til 50 ansatte kunne ansøge om.

Mange virksomheder var i starten ikke klar over, at pengene fandtes, og derfor lå mange af dem og samlede støv.

Tegn på fremdrift før udvidelse

For at få pengene afsat, udvidede man i april i år ansøgerfeltet, så også virksomheder med op til 100 ansatte og offentlige arbejdspladser med op til 50 ansatte nu kan få del i pengene.

Men spørgsmålet er, om det overhovedet var nødvendigt. For hele 402 af de 442 godkendte ansøgninger fra 2022 er nemlig fra før 20. april, hvor man gjorde det muligt, at flere virksomheder kunne søge.

LÆS OGSÅ: Efter dårlig start for ny arbejdsmiljøpulje: Nu udvides ansøgerfeltet

Det vil sige, at Arbejdstilsynet allerede før udvidelsen var begyndt at modtage stakkevis af ansøgninger fra interesserede virksomheder.

Den holdning deler Anders Just Pedersen imidlertid ikke. Det var vigtigt at gøre arbejdsmiljøpuljen tilgængelig for flere, mener han.

"De lidt større virksomheder kan også have stor glæde af puljen. På grund af deres størrelse er de måske også lidt mere gearet til alt det administrative arbejde, der er, når man søger om statslige midler," vurderer DI’s arbejdsmiljøchef.

Lange sagsbehandlingstider

Det er Arbejdstilsynets opgave at vurdere ansøgningerne. I maj meddelte tilsynet, at sagsbehandlingstiden på grund af travlhed i en periode ville tage længere tid end først antaget.

Helt konkret kunne virksomhederne dengang forvente, at der ville gå 30-60 dage fra ansøgningen er indsendt, til at man ville høre fra myndigheden.

Hvis puljen er med til at skabe et bedre arbejdsmiljø på landets arbejdspladser, er det klart noget, vi skal arbejde for bliver forlænget
Morten Skov Christiansen, næstformand, FH

I notatet fra Arbejdstilsynet fremgår det, at der efter udvidelsen af puljen den 20 april og frem til 31. juli lå 289 ansøgninger, som endnu ikke var færdigbehandlet. I samme periode blev 211 tilsagn godkendt. Af disse er blot 40 ansøgninger indsendt efter puljens udvidelse.

FH håber på forlængelse

Der er endnu ikke en plan for, hvad der skal ske med arbejdsmiljøpuljen, når dens virke udløber i slutningen af 2023.

Både FH og DI håber på, at der kommer en evaluering af puljen.

"Vi har den grundholdning, at hvis puljen er med til at skabe et bedre arbejdsmiljø på landets arbejdspladser, er det klart noget, vi skal arbejde for bliver forlænget," siger Morten Skov Christiansen.

Anders Just Pedersen fra Dansk Industri forholder sig mere afventende.

"Man bør først evaluere på erfaringerne, inden man forlænger arbejdsmiljøpuljen efter 2023. Det bør undersøges, hvem der har søgt, og om midlerne har fået virksomheder til at gøre brug af arbejdsmiljørådgivning efterfølgende," siger DI’s arbejdsmiljøchef.

Arbejdsmiljøpuljen fungerer således, at en virksomhed, der får anerkendt sin ansøgning, kan få dækket 80 procent af udgifterne til en arbejdsmiljøindsats. Pengene kan bruges på afprøvning af tekniske hjælpemidler, rådgivning om arbejdsmiljø og træning i arbejdstiden.

GDPR