Aktører begræder slagtning af arbejdsmiljøpulje: "Hvis man skriver kontrol bagfra, så står der lort nok"

BeFunky-collage__24_
Det er en stor fejl, at man flytter penge fra det, der gør arbejdsmiljøet bedre, til det, der i mine øjne er mindre effektivt, mener direktør for arbejdsmiljørådgivervirksomhed. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Før valget fjernede politikerne puljemidler til arbejdsmiljøhjælp til mindre virksomheder for at redde Arbejdstilsynet. Men den manøvre falder ikke i god jord.

Politikernes beslutning om at barbere den statslige arbejdsmiljøpulje næste år bliver nu kritiseret af flere arbejdsmiljøaktører. 

En af dem, der er kritisk over for beslutningen, er arbejdsmiljøchef i Dansk Industri (DI) Anders Just Pedersen.

Han ærgrer sig over, at landets virksomheder i 2023 blot kan søge om tilskud for 20 millioner kroner i stedet for de omkring 100 millioner kroner, som først var planen, når de eksempelvis ønsker at hyre en arbejdsmiljørådgiver.

”Det er ærgerligt, puljen, som nu er blevet relativt populær, ikke får lov til at leve tiden ud. Jeg hører fra både arbejdsmiljørådgivere og virksomheder, at den har skabt værdi,” siger han.

Kort før folketingsvalget indgik et flertal på Christiansborg en aftale, hvor man valgte at bruge cirka 81 millioner kroner fra arbejdsmiljøpuljen næste år til at redde Arbejdstilsynet, der er økonmisk presset.

Hvis man skriver ’kontrol’ bagfra, så står der ’lort nok’. Det er det, pengene kommer til at gå til. Men vi får jo ikke bedre arbejdsmiljø af mere kontrol
Henrik Gliese, direktør, Arbejdsmiljøeksperten

Puljemidlerne har efter en træg opstart i 2021 vist sig at være en succes i 2022. Men med den politiske aftale før valget vil der kun være en femtedel af midlerne tilbage næste år.

Rådgiver: Kontrol skaber ikke bedre arbejdsmiljø

Direktør i rådgivervirksomheden Arbejdsmiljøeksperten Henrik Gliese begræder den politiske beslutning. Det er ”synd for Danmark”, at arbejdsmiljøpuljen ikke kommer til at fortsætte i fulde omdrejninger næste år, mener han.

”Det er en stor fejl, at man flytter penge fra det, der gør arbejdsmiljøet bedre, til det, der i mine øjne er mindre effektivt, nemlig kontrol,” siger Henrik Gliese og påpeger:

”Hvis man skriver ’kontrol’ bagfra, så står der ’lort nok’. Det er det, pengene kommer til at gå til. Men vi får jo ikke bedre arbejdsmiljø af mere kontrol.”

LÆS OGSÅ: Nye tal: Stadig flere virksomheder søger midler fra arbejdsmiljøpulje

Direktøren har oplevet den store efterspørgsel efter rådgivningshjælp i år, og han er sikker på, at den vil fortsætte, selv med en markant nedskaleret arbejdsmiljøpulje.

”Interessen fra vores kunder har været jævnt fordelt over hele året, og den har været væsentligt større end i 2021,” siger Henrik Gliese.

DI afventer evaluering

Anders Just Pedersen fra DI vurderer, at arbejdsmiljøpuljen kan blive genoptaget fra 2024, men det vil kræve, at der er politisk vilje til at finde midlerne, når forhandlingerne om en ny arbejdsmiljøaftale bliver genoptaget, når en ny regering er blevet sammensat.

Dansk Industri bakker i hvert fald op om en fortsættelse af puljen, hvis den forventede evaluering af puljen viser, at den har skabt værdi for virksomhederne.

”Jeg synes, man skal tage stilling til puljen, når man har lavet evalueringen. Hvis den peger på, at flere mindre virksomheder vil bruge arbejdsmiljørådgivning af sig selv, så har det været det hele værd,” mener Anders Just Pedersen.

Arbejdstilsynet: Massiv interesse

Mandag kunne Arbejdstilsynet fortælle, at stort set alle puljemidler fra i år er ved at være opbrugt. Det står i skærende kontrast til 2021, hvor blot omkring 25 ud af de i alt 100 millioner kroner blev afsat til virksomhederne.

Der var i første omgang afsat 100 millioner kroner årligt til arbejdsmiljøpuljen i perioden 2021-2023. 

Den er et resultat af aftalen om seniorpension fra 2019, hvor der blev afsat midler til at forebygge nedslidning på arbejdsmarkedet. Private virksomheder med op til 100 ansatte kan søge, og det samme kan offentlige arbejdspladser med op til 50 ansatte.

Får man anerkendt sin ansøgning, kan man få dækket 80 procent af udgifterne til en arbejdsmiljøindsats. Pengene kan foruden rådgivningshjælp bruges på afprøvning af tekniske hjælpemidler og træning i arbejdstiden.

GDPR