Arbejdstilsynet vil have handleplan fra konfliktramt fodboldklub i næste uge

20210731-171257-L-1920x1227we
Esbjerg fB nye tyske træner, Peter Hyballa, er den centrale figur i konflikten. Han er offentligt blevet hårdt kritiseret af egen spillertrup for sine hårdhændede metoder. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Arbejdstilsynet har givet fodboldklubben Esbjerg fB til den 12. august til at levere resultatet af den undersøgelse, klubben har sat i værk om arbejdsforholdene på førsteholdet.

Store dele af spillertruppen i fodboldklubben Esbjerg fB har nu i næsten en måned ligget i åben konflikt med klubbens træner, Peter Hyballa, som de beskylder for at benytte korporlig afstraffelse og mobning.

Arbejdstilsynet var på uanmeldt besøg hos Esbjergs forenede Boldklubber den 22. juli, efter de var blevet trukket ind i sagen af Spillerforeningen. Her blev det aftalt, at EfB ville få tre uger til at udfærdige en handleplan, samt aflevere svar på klubbens undersøgelse af arbejdsforholdene på førsteholdet.

Det viser en rapport fra Arbejdstilsynet, som JyskeVestkysten har fået aktindsigt i.  

LÆS OGSÅ: Lene vil forlade sygeplejerske-faget: Det kan hun bare ikke få lov til

Det fremgår af rapporten, at "der er behov for, at Arbejdstilsynet gennemfører supplerende tilsyn", men at de afventer Esbjergs fB's egen undersøgelse, som klubben altså har fået indtil 12. august til at levere. Herefter skal en handleplan falde, og Arbejdstilsynet vil tage stilling til, hvad der yderligere skal ske.

Kommunal uenighed om politisk indblanding 

Sagen om byens skandaleramte fodboldhold har også fundet vej til rådhuset i Esbjerg. Esbjerg Kommune støtter nemlig Esberg fB med et sponsorat på 500.000 kroner årligt. Det fik byrådsmedlem Karen Sandrini (S) til at sætte EfB-konflikten på dagsordenen til et kommende økonomiudvalgsmøde: 

- Vi er så stolte af det hold og af spillerne, så derfor vil det være en skam, hvis vi skal til at trække vores sponsorat. Men i dette tilfælde, hvor man ikke bliver behandlet ordentligt, og man ikke er villig til at samarbejde om at nå til en løsning, så mener jeg, at vi bør overveje, hvad vores rolle egentlig bør være, sagde hun tidligere på ugen til TV Syd

Hverken borgmester Jesper Frost Rasmussen(V) eller Karen Sandrinis egen gruppeformand, Jørgen Ahlquist (S), er dog enige med hende i, at der skal gribes politisk ind i klubbens interne forhold på nuværende tidspunkt, hvor Arbejdstilsynet og Esbjerg fB selv stadig er i gang med at undersøge sagen nærmere.  

Flere spillere på vej ud

Alt imens Arbejdstilsynet og politikere diskuterer på sidelinjen, har sagen fortsat reelle konsekvenser for holdet.

LÆS OGSÅ: Mens strejke raser på syvende uge: SF vil afsætte milliarder til kvindefag

Senest erfarede JydskeVestkysten tirsdag, at målmand Mads Kikkenborg havde fået sin kontrakt med klubben ophævet. Næste mand på vej ud af den esbjergensiske kaosklub er tilsynladende det 21-årige talent Patrick Egelund, der ellers har spilet ungdomsfodbold i det vestjyske.

Tidligere på sommeren forlad også den rutinerende forsvarspiller Kasper Pedersen EfB efter kun et halvt år i klubben som følge af turbulensen.

GDPR