Evaluering: Medarbejdere på jobcenter er stort set lige tilfredse, uanset om de har en arbejdsuge på fire eller fem dage

20210108-185406-6-1920x1280we
Selv om der overordnet set er lige stor tilfredshed blandt medarbejderne i Jobcenter Esbjerg på henholdsvis en fire og en fem dages arbejdsuge, er der lidt flere af dem, der arbejder fire af ugens dage, som vil anbefale andre at søge en stilling i jobcenteret. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Generelt er der stort set lige stor tilfredshed blandt medarbejderne i Jobcenter Esbjerg - uagtet om deres arbejdsuge er på fire eller fem dage, viser forsøg. Der er imidlertid også mindre forskelle.

I et forsøg har medarbejderne i Jobcenter Esbjerg selv kunnet vælge, om de vil have en arbejdsuge på fire eller fem dage. Og i det store og hele er begge grupper meget tilfredse med deres arbejde uanset antallet af ugentlige arbejdsdage. 

Det viser en foreløbig evaluering af forsøget, som Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (Vive) har foretaget.

Der er dog også forskelle. Når det gælder samarbejde og kompetenceudvikling er medarbejderne med arbejdsugen på fire dage eksempelvis mere tilfredse end deres kolleger på femdagesugen.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Fire dages arbejdsuge kan have positiv effekt på tre udfordringer i arbejdslivet

Omvendt er der flere af medarbejderne på fem-dages arbejdsugen, som oplever, at de nogle gange mangler en kollega eller sparringspartner, og at de går glip af socialt samvær.

Forskel er der også, når det gælder, hvorvidt medarbejderne vil anbefale andre at søge en stilling i Jobcenter Esbjerg. Her er det 82 procent af medarbejderne med en fire-dages arbejdsuge mod 69 procent af medarbejderne med fem-dages arbejdsuge, som i høj grad eller meget høj grad vil anbefale et job i kommunen til andre. 

Desuden er der i år sket en stigning i antallet af medarbejdere på fire-dages arbejdsugen, der vil anbefale andre at søge en stilling sammenlignet med sidste år, viser evalueringen af forsøget, som blev sat i gang 1. januar 2021 og skal køre over tre år.

GDPR