12 anbefalinger:
Formand for Stresspanelet: Forskerkritik må føre til selvransagelse

Anette-_Kopi
Sociolog og formand for Det Nationale Stresspanel Anette Prehn. Foto: Hjernesmart.dk/pressefoto
11. apr. 2019 17.14
Det må føre til selvransagelse hos stressforskere, at der overhovedet har været brug for et stresspanel, mener Anette Prehn, formand for Det Nationale Stresspanel. Hun har generelt ikke meget til overs for den kritik, Stresspanelet har stået model til fra både forskere og organisationsfolk.

Det Nationale Stresspanel, som regeringen nedsatte sidste år, har de seneste måneder drypvist fremlagt sine bud på, hvordan danskerne bedst muligt får bugt med folkeepidemien.

Onsdag fremlagde panelet sine 12 anbefalinger til at mindske stress i Danmark. Anbefalingerne relaterer sig til både børn og voksne og har fokus på blandt andet skolelivet, digitale vaner, studerende og arbejdsmarkedet.

A4 Arbejdsmiljø har talt med panelets formand og sociolog, Anette Prehn. Vi har spurgt hende om, hvad hun forventer, der skal ske med anbefalingerne nu, og hvordan hun har oplevet den kritik, der har været af panelet. Ikke en eneste stressforsker har været repræsenteret i Stresspanelet, og det har medfødt kritik fra flere sider. 

Kun få af jeres 12 anbefalinger handler om arbejdsrelateret stress, selvom undersøgelsen ’Arbejdsmiljø og Helbred 2018’ viser, at 48 procent oplever, at deres stress er arbejdsrelateret. Kun syv procent mener, at det er udløst af ting i privatlivet.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord