Kommune om fire dages arbejdsuge i børnehus: "Det har været en kæmpe succes"
Tendensen med fire dages arbejde om ugen er for alvor ved at vinde indpas på det danske arbejdsmarked. Ikke mindst i den offentlige sektor, hvor flere kommuner netop nu er gang at skabe bedre rammer for et mere fleksibelt arbejdsliv.
Blandt andet i Børnehuset Trekløveren i Gentofte Kommune, hvor en fire dages arbejdsuge har været en gevinst for arbejdsmiljøet. Det fortæller Paula Guerrero Mieres, der er institutionsleder i børnehusets Cassiopeia-afdeling, til Berlingske.
Institutionen har kørt fire dages arbejdsuge som et forsøgsprojekt op til sommerferien. Men man er klar til at fortsætte projektet efter ferien.
"Det har været en kæmpe succes. Vores pædagoger oplever, at de har fået et meget bedre blik for børnene. De føler sig meget mere forberedt og endnu mere klar i forhold til at kvalificere deres arbejdsopgaver, så de kan forberede sig i god tid," siger Paula Guerrero Mieres til Berlingske.
Den kortere arbejdsuge er et frivilligt tilbud til institutionens pædagoger. Modellen fungerer ved, at man har fri hver fredag og arbejder længere ugens øvrige hverdage.
Konkret har medarbejderne tre dage, hvor de arbejder fra 7-17, og én dag, hvor arbejdstiden er fra 7-13.30.
I pædagogernes fagforening, BUPL, håber man, at projekter som disse kan få flere pædagoger til at gå op i tid. I dag arbejder 6 ud af 10 pædagoger på deltid, viser tal fra BUPL.
Kommunerne i Odsherred og Kerteminde er også i gang med projekter, hvor medarbejdere i forskellige forvaltninger arbejder én dag mindre om ugen.