Kommune om fire dages arbejdsuge i børnehus:
"Det har været en kæmpe succes"

20210712-092300-5-6000x4000ma
"Det har været en kæmpe succes," siger institutionsleder Paula Guerrero Mieres fra Børnehuset Trekløveret i Gentofte Kommune (genrefoto). Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
8. aug. 2022 11.21
Et projekt med en fire dages arbejdsuge har været en "kæmpe succes", forklarer institutionsleder fra et børnehus i Gentofte Kommune.

Tendensen med fire dages arbejde om ugen er for alvor ved at vinde indpas på det danske arbejdsmarked. Ikke mindst i den offentlige sektor, hvor flere kommuner netop nu er gang at skabe bedre rammer for et mere fleksibelt arbejdsliv.

Blandt andet i Børnehuset Trekløveren i Gentofte Kommune, hvor en fire dages arbejdsuge har været en gevinst for arbejdsmiljøet. Det fortæller Paula Guerrero Mieres, der er institutionsleder i børnehusets Cassiopeia-afdeling, til Berlingske.

Institutionen har kørt fire dages arbejdsuge som et forsøgsprojekt op til sommerferien. Men man er klar til at fortsætte projektet efter ferien.

"Det har været en kæmpe succes. Vores pædagoger oplever, at de har fået et meget bedre blik for børnene. De føler sig meget mere forberedt og endnu mere klar i forhold til at kvalificere deres arbejdsopgaver, så de kan forberede sig i god tid," siger Paula Guerrero Mieres til Berlingske.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord