Helsingør Kommune sætter medarbejdere fri:
Kompas skal bane vejen for mere hjemmearbejde

BeFunky-collage__75_
- Hjemmearbejdet har givet mig ro og mulighed for fordybelse, forklarer Gitte Kondrup. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/pressefoto
24. maj 2021 22.30
Et markant flertal af de administrative medarbejdere i Helsingør Kommune ønsker mere distancearbejde, når pandemien er overstået. Fire principper skal sætte rammen for, hvor meget medarbejderne må arbejde hjemmefra i fremtiden. Dialog er nøgleordet, lyder det fra leder og fællestillidsrepræsentant.

I Helsingør Kommune har hjemmearbejde været en så stor succes, at tre ud af fire medarbejdere i administrationen ønsker mere af det, når coronakrisen er ovre.

Det viser en undersøgelse, kommunen lavede i august 2020 efter første hjemsendelsesperiode.

For at imødekomme ønsket har Helsingør Kommune netop lavet fire principper for et mere fleksibelt arbejdsliv, der skal åbne for mere arbejde fra hjemmekontoret på den anden side af pandemien. Principperne er et kompas, ledere og medarbejdere i de enkelte enheder skal bruge, når arbejdet skal tilrettelægges.

- Med afsæt i undersøgelsen har vi hen over sensommeren, efteråret og vinteren haft nogle drøftelser om, hvordan vi kan arbejde videre med resultaterne i undersøgelsen, forklarer Randi Sveistrup, centerchef i Center for Kultur, Erhverv, Politik og Organisation i Helsingør Kommune.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord