Line fra Odense Kommune ramt af lockdown-skade: 'Min nakke er helt låst'

e20210429132104454_org
Specialkonsulent Line Herlev Meldgaard har fået smerter af at arbejde hjemme ved spisebordet under lockdown. Foto: Hung Tien Vu
TEMA: Corona i Danmark
Halvdelen af dem, som har arbejdet hjemme under lockdown, har fået ondt i kroppen.

51 procent oplever smerter i kroppen efter er år med udbredt hjemmearbejde.

Det skriver Akademikerbladet på baggrund af en undersøgelse fra fagforeningen DM, som 5.150 højtuddannede har svaret på.

En af dem, der har fysiske gener, er Line Herlev Meldgaard, der arbejder som specialkonsulent i Børne- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune.

- Min nakke er helt låst, og jeg får ofte spændingshovedpine. Derudover har jeg ondt i min albue og mit håndled, siger hun til Akademikerbladet.

LÆS OGSÅ: Hjemmearbejde blev fordoblet i coronaramt 2020

Line Herlev Meldgaard blev hjemsendt fra sit arbejde tilbage i marts sidste år og har stort set arbejdet hjemmefra siden. Kontorets ergonomiske stol og det store hævesankebord er udskiftet med en plads ved spisebordet, men smerterne handler også om andet end det.

- Det er meget mere stillesiddende, end hvis jeg var på kontoret. Jeg har ikke min cykeltur til og fra arbejde, og der er ikke de samme anledninger til at komme op og gå rundt. Der er meget mindre bevægelse i min hverdag, siger hun.

Pernille Andersen er fysioterapeut og rådgiver firmaer og medarbejdere om ergonomi og arbejdsmiljø gennem sit firma Ergomentor.

- Når man sidder hjemme hos sig selv, så sidder man på nogle møbler, der ikke er designet til at fungere ved skærmarbejde. Med stole handler det typisk om, at sæderne er for dybe, og helt generelt er lændestøtten utilstrækkelig. Desuden er det ofte svært at få bordhøjden til at passe, siger hun til Akademikerbladet.

23 procent af respondenterne fortalte, at de oplevede smerter i ryggen. Det er primart mand, der har fået ondt i ryggen af hjemmearbejdet. Det er dog ikke kun ryggen, der volder medlemmerne problemer.

27 procent af respondenterne svarer, at de har problemer med nakken. Og til forskel fra rygsmerterne er det primært kvinder, der oplever nakkeproblemer.

GDPR