Svært at gå ind i sorg:
Ledere vil gerne hjælpe medarbejdere

tina-buch-olsson__3_
Tina Buch Olsson, chefkonsulent i Dansk Erhverv, oplever en stigende interesse fra ledere, der ønsker rådgivning i at hjælpe deres ansatte, hvis de mister en af deres nærmeste. Foto: Dansk Erhverv
21. jan. 2020 05.55
Mange ledere har svært ved at finde de rette ord, når en medarbejder mister et familiemedlem. Derfor opsøger et stigende antal ledere rådgivning hos Dansk Erhverv og Det Nationale Sorgcenter. Kun få virksomheder har udarbejdet en egentlig sorgpolitik.

Når det værst tænkelige rammer, og et menneske mister et barn eller en samlever, kan det være svært at vende tilbage til sin arbejdsplads. 

Derfor er det afgørende, at arbejdspladsen er klædt på til at rumme den sorg, som medarbejderen tager med sig på arbejde. Men det kan være en vanskelig opgave, som kræver indsigt i, hvordan man tager imod den sorgramte medarbejder.

I dag efterspørger et stigende antal ledere rådgivning i at kunne støtte medarbejdere, der er et svært sted i livet, fordi de har mistet et nærtstående familiemedlem.

Det fortæller Tina Buch Olsson, der er chefkonsulent i Dansk Erhverv (DE), som repræsenterer et bredt udsnit af virksomheder og brancheforeninger.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord