Efter afsløringer af bordel-lejr og 'drive-by' tilsyn:
Minister varsler opgør med udenlandske ansattes boligforhold

Kammerater
A4 Arbejdsmiljø har løbende afsløret kummerlige boforhold for udenlandske ansatte under corona-pandemien. Nu varsler minister stramninger. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix
19. maj 2021 05.30
Efter afsløringer af kummerlige forhold for østarbejdere, vil regeringen nu forlænge kommunernes mulighed for at føre tilsyn med udenlandske arbejdstageres indkvarteringsforhold. Minister varsler samtidig stramninger af krav til udenlandske ansattes boliger.

Ulovlig indkvartering på bordel, afrikanere, der ser sig nødsaget til at flygte fra myndighederne, og kommunale drive by-tilsyn af ansattes boliger. 

En ny lov om forebyggelse af coronasmitte har siden februar givet landets kommuner udvidede beføjelser til at føre tilsyn med de boliger, som arbejdsgivere stiller til rådighed for deres udenlandske ansatte. 

Som A4 Arbejdsmiljø igennem længere tid har beskrevet, har den nye lov både kastet lys over de udenlandske arbejdstageres til tider kummerlige indkvarteringsforhold, og kommunernes problemer med at håndhæve den nye lov. 

I kølvandet på afsløringerne tegner der sig nu et flertal for at forlænge den lov, der giver kommunerne mulighed for at føre tilsyn med udenlandske arbejdstageres boliger.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord