Her er manden der skal sikre sunde arbejdspladser i Europa:
"Han er klar i spyttet"

20191001-092853-5-1920x1266we
- Det er en meget kompetent mand, vi får på posten, lyder roserne til den kommende beskæftigelseskommissær Nicolas Schmit. Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
3. okt. 2019 13.10
Den kommende beskæftigelseskommissær i EU, Nicolas Schmit, har løftet lidt af sløret for, hvad han vil gøre for at sikre sunde arbejdspladser i Europa. Det skete, da han i denne uge var i den varme stol under en interessant høring i EU-Parlamentet.

Han har kun siddet som menigt medlem i Europa-Parlamentet i tre måneder, men om lidt kan han være øverst ansvarlig for lønmodtagernes vilkår i hele Europa.

Der er tale om den 65-årige socialdemokrat, Nicolas Schmit fra Luxembourg, der er på vej til at blive EU’s næste beskæftigelseskommissær.

Tirsdag var den 65-årige luxembourger en tur i den varme stol under en godkendelseshøring i Europa-Parlamentet. Her havde parlamentsmedlemmer mulighed for at gå ham lidt på klingen, inden han tiltræder på kommissærposten.

En af dem, der grillede kommissærkandidaten, var det danske parlamentsmedlem Marianne Vind (S), der sidder med i EU's beskæftigelsesudvalg. Hun var af partifæller udpeget til at stille spørgsmål til Nicolas Schmit. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord