Energikoncernen Norlys går langt i kampen mod seksuel chikane: Opfordrer alle ledere til at tage kursus
Interesseorganisationen Lederne sætter alle sejl til for at uddanne landets ledere til frontløbere i indsatsen mod seksuel chikane.
Mandag lancerer organisationen en stor kampagne, der skal få flere virksomhedsledere til at deltage i nyt gratis digitalt kursus om emnet.
Det skriver Lederne i en pressemeddelelse.
En række virksomheder bakker allerede op om kampagnen og opfordrer deres næsten 1.300 ledere til at tage kurset. Den danske energi- og telekoncern Norlys er en af dem.
- Vi skal i fællesskab have sat en stopper for sexchikane på det danske arbejdsmarked. Det kræver, at vi som virksomheder sikrer, at vores ledere har den nødvendige viden til at sikre en god kultur på arbejdspladsen og de rette værktøjer til at håndtere det på den rigtige måde, hvis der alligevel opstår konkrete sager, siger siger adm. direktør i Norlys, Niels Duedahl, i pressemeddelelsen.
Foruden Norlys har virksomheder som DTU Learn for Life, Elis, Energinet, EY, PensionDanmark, PFA, Robert Bosch og Synoptik deltaget i kampagnen.
Minister: Ledere spiller en nøglerolle
Kampagnen går blandt andet ud på, at virksomhederne deltager i et digitalt kursus, som Lederne arrangerer. Det er gratis og tilgængeligt for alle, fremgår det af pressemeddelelsen. Siden kurset blev lanceret i januar, har over 3.000 allerede deltaget i det.
- Vi har i Lederne været helt klare i mælet om, at sexchikane er totalt uacceptabelt, og at det skal forebygges på de danske arbejdspladser. Nu følger vi holdningen op med konkret handling, som vi håber, at mange tusinde ledere vil tage til sig, siger Ledernes administrerende direktør, Bodil Nordestgaard Ismiris, og uddyber:
- De spiller en meget vigtig rolle i den kulturændring, som er afgørende for at få gjort op med sexchikane.
Ledernes kampagne lanceres i en tid, hvor der er trepartsdrøftelser om seksuel chikane og krænkelser på arbejdsmarkedet.
Det ventes, at parterne senere i år præsenterer initiativer til, hvordan man bedst forebygger og håndterer seksuel chikane på arbejdspladserne.
Ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) spiller virksomhedslederne en nøglerolle i kampen mod seksuel chikane på jobbet.
- Derfor er det vigtigt, at lederne er klædt godt på til, hvordan de forebygger og håndterer seksuel chikane. Og jeg vil gerne opfordre endnu flere ledere til at søge viden på dette område. Regeringen er optaget af at få gjort op med seksuel chikane, siger ministeren i pressemeddelelsen.