Nyt forskningsprojekt skal reducere faldulykker på arbejdspladsen

Skridsikre_sko_besk__ret_2.0
Til forskel fra eksisterende forskning måles skoene i et nyt studie på baggrund af biomekaniske bevægelser. Foto: Epicent Public Relations
Ny forskning om skos skridsikkerhed skal være med til nedbringe arbejdsrelaterede faldulykke.

Omtrent 110.000 danskere er årligt ude for en faldulykke med en samfundsomkostning på knap fire milliarder kroner i tabt produktion, vurderes det af Sundhedsstyrelsen. 

Samtidig sker godt hver femte alvorlige arbejdsulykke herhjemme ifølge Beskæftigelsesministeriet som konsekvens af en vandret bevægelse, fald eller snublen.

Risikoen for faldulykker kan dog minimeres med det rette fodtøj, og det skal nu kortlægges i et nyt forskningsprojekt med Lasse Jakobsen, der er ph.d. i mekanisk teknologi ved Danmarks Tekniske Universiet (DTU), i spidsen. 

I en pressemeddelelse fra arbejds- og sikkerhedsskoproducenten Sika Footwear, der er en af de medvirkende parter i det nye studie, fortæller han:  

"Skrid er en af de hyppigste årsager til faldulykker. Og selvom der er udført forskning om skridsikkerhed før, så er vores oplevelse, at tidligere forskning for alvor mangler at udmønte sig i konkrete tiltag og lovgivning, der gør en forskel. Det vil vi gerne ændre på," lyder det fra Lasse Jakobsen.

Forskningsprojektet er finansieret af Arbejdsmiljøforskningsfonden og forventes afsluttet i løbet af 2023

GDPR