De første erfaringer med firedags uge: "Vi har alle været trætte de første dage"

BeFunky-collage__18_
- Den første fredag ventede jeg ligesom på 'braget', men det udeblev. siger kommunaldirektør Claus Steen Madsen. Foto: Foto: Presse/Claus Bech Andersen/Ritzau Scanpix/Arkiv
Odsherred Kommune har haft en firedags arbejdsuge i en lille måned, og både medarbejderne og ledelsen har gjort sig de første erfaringer med den kortere uge.

Når alle andre lønmodtagere tager på arbejde fredag morgen, bliver omkring 300 ansatte i Odsherreds Kommune hjemme. Siden den 15. september har de nemlig haft en firedags arbejdsuge som den første kommune i Danmark.

Selvom Odsherred Kommune kun har været i gang i få uger, er de begyndt at mærke en ændring i arbejdsrytmen.

Afdelingsleder for Natur og Vand, Michael Bay, kan tydeligt mærke, at arbejdsmiljøet er blevet bedre.

- Der er en gruppe, som er rigtig glade. De giver udtryk for, at de allerede kan mærke en bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv. Den forlængede weekend har givet dem mere tid til det private. Men der er også en gruppe, der stadig er i gang med at finde en rytme, hvor der er orden på logistikken i forhold til at aflevere børn og sådan, siger han.

Den firedages arbejdsuge blev indført med et ønske om at gentænke arbejdskulturen, og her giver både ledere og medarbejdere udtryk for, at man mærker, at det virker.

A4 Arbejdsmiljø har været på besøg på rådhuset for at tale med medarbejderne og lederne om, hvordan det går med at få 37 timers arbejde gjort på 4 dage, og hvilken kulturændring der skal til, før det fungerer.

Den nye arbejdsuge kører i første omgang på forsøgsbasis, men oplever man gode resultater med tiltaget, er der ingen tvivl om, at man vil forsætte.

Netop den ændrede arbejdskultur har fyldt meget for de medarbejdere, A4 Arbejdsmiljø har talt med.

Anette Sørensen er konsulent i direktionen på rådhuset. Ifølge hende er det ligeså vigtigt at vænne sig til en ny arbejdskultur som til arbejdstiden.

- Vi er alle begyndt at gentænke, hvordan vi gør tingene. Man skal jo klare det samme arbejde på færre dage, så jeg har skulle tænke på, hvordan jeg bliver mere effektiv i mit daglige arbejde. Specielt vores mødekultur har vi prøvet at ændre på forskellige måder, siger hun.

Vi har alle været trætte her de første dage. Man er jo også mere på, fordi vi alle prøver at være mere effektive.
Claus Steen Madsen, kommunaldirektør, Oddshered Kommune

Kommunaldirektør Claus Steen Madsen er af mange blevet krediteret for at være drivkraften bag indførelsen af firedagesugen. Han var bange for, at der ville ske noget uforudset i starten, men det ser ifølge ham ud til at være gået fint.

- Den første fredag ventede jeg ligesom på 'braget', men det udeblev. Jeg hører primært tilfredshed med den ekstra fridag og kan også konstatere, at der lægges tider ud til borgerne i ydertimerne mandag til torsdag. Jeg er forsigtig optimistisk, men jeg forventer da også, at vi møder forskellige udfordringer i løbet af forsøgsperioden, siger han.

Mailkultur skal ændres

Det kræver sit at arbejde 37 timer på 4 dage, og flere medarbejdere har da også givet udtryk for, at de kan mærke en træthed her i starten. Det gælder også for de ansatte i Natur og Vand, fortæller afdelingsleder Michael Bay.

- Vi har alle været trætte her de første dage. Man er jo også mere på, fordi vi alle prøver at være mere effektive. Men til gengæld har vi indført en del ’breaks’, hvor man kan hvile hovedet og flytte sig fra pc’en. Så hos mig prøver vi at lave nogle fysiske bevægelser inde på kontoret eller gå nogle korte ture, siger han.

Det er meget nemt for dem bare at sende en mail torsdag aften eller fredag, men de må huske på, at de tidspunkter faktisk er en del af vores weekend.
Anette Sørensen, konsulent, Oddshered Kommune

Men det er ikke kun medarbejderne, der skal ændre deres adfærd for at få en firedages arbejdsuge til at fungere. Det gælder også for lederne, mener Anette Sørensen, der flere gange har løftet pegefingeren over for ledelsen.

- Jeg har gjort opmærksom på, at lederne skal se på deres mailkultur. Det er meget nemt for dem bare at sende en mail torsdag aften eller fredag, men de må huske på, at de tidspunkter faktisk er en del af vores weekend. Men indtil videre har mine nærmeste ledere været meget gode, siger hun.

Intet er som det plejer

Michael Bay er udmærket klar over, hvor vigtig kulturændringen er for, at den nye arbejdsuge kommer til at fungere.

- Det er alt lige fra mødekulturen, til hvordan vi bruger hinanden fagligt. I min afdeling prøver vi at holde formiddagen fri for interne møder, og når vi har møder, skal de være kortere og effektive. Vi møder mere forberedte op, siger han.

Anette Sørensen er positivt indstillet i forhold til ændringen i mødekulturen. Hun kan mærke, at de allerede bruger mindre tid på møderne.

- Eventuelt-punktet kan tit blive rigtig langt. Nu ser ser vi på, om vi ikke kan klare det på en halv time engang imellem, siger hun.

Ingen kan dog endnu sige, hvilken indflydelse den firedags arbejdsuge kommer til at betyde for effektiviteten på den lange bane, men indtil videre er afdelingsleder Michael Bay ved godt mod.

- Vi er stadigvæk i en fase, hvor vi skal lære den nye arbejdskultur at kende og finde nye måder at samarbejde på. Men jeg oplever en generel velvilje og et ønske om, at denne ændring skal have en positiv effekt, siger han.

GDPR