Ny arbejdsmiljøindsats:
Ekspert: Epokegørende skridt for psykisk arbejdsmiljø

20180712-072033-A-1920x1280we
- Det er epokegørende, at vi nu får en bekendtgørelse om det psykiske arbejdsmiljø, mener arbejdsmiljøforsker Peter Hasle. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
25. apr. 2019 18.32
Både arbejdsgivere og arbejdstagere får med en ny bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø nemmere ved at navigere, når der opstår problemer på arbejdspladsen. Det vurderer arbejdsmiljøforsker.

Epokegørende.

Sådan lyder det fra Peter Hasle, arbejdsmiljøforsker ved Aalborg Universitet, om den nye arbejdsmiljøaftale, hvor arbejdsgiverne og lønmodtagerne nu får klare, lovbestemte regler for det psykiske arbejdsmiljø.

Torsdag blev regeringen og alle partier på nær Enhedslisten enige om en stor arbejdsmiljøaftale, hvor en af de store nyheder var, at det psykiske arbejdsmiljø får sin egen bekendtgørelse. 30 års kamp mellem arbejdsgiverne og lønmodtagerne kan være blødt op, vurderer Peter Hasle.

- Det er epokegørende, at vi nu får en bekendtgørelse om det psykiske arbejdsmiljø. Det har vi ikke haft hidtil i Danmark, og det lader til, at arbejdsgiverne har rykket sig og accepteret regulering af det psykiske arbejdsmiljø, der har været et omstridt område de seneste 30 år. At få regler for det psykiske arbejdsmiljø skrevet ned i en bekendtgørelse, vil potentielt få rigtig stor betydning, siger Peter Hasle til A4 Arbejdsmiljø.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord