Venstre udpeger ny arbejdsmiljøordfører

20191003-132646-L-1920x1411we
- Jeg kan godt lide, at man lægger vægt på den psykiske del i arbejdsmiljøaftalen, siger Venstres nye arbejdsmiljøordfører, Anne Honoré Østergaard. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Venstres Anne Honoré Østergaard er udpeget til partiets nye arbejdsmiljøordfører. Hun overtager området efter Hans Andersen, der fortsætter som Venstres beskæftigelsesordfører. En af hendes mærkesager er forbedringer af det psykiske arbejdsmiljø.

Hendes kæreste er arbejdsmiljørepræsentant i den maritime branche, og hendes mor har arbejdet med arbejdsmiljø i Danish Crown.

Nu er Venstres Anne Honoré Østergaard selv blevet placeret i den forreste frontlinje i kampen for et sundt og sikkert arbejdsmiljø.

For får uger siden blev den nyvalgte MF'er udpeget til ny arbejdsmiljøordfører for Venstre. Hun overtager området fra partiets beskæftigelsesordfører Hans Andersen.

- Jeg har ikke fået arbejdsmiljø ind med modermælken, men det er tæt på, lyder det fra Anne Honoré Østergaard, da A4 Arbejdsmiljø lykønsker hende med den nye ordførerpost.

Selvom Anne Honoré Østergaards nærmeste familie er inde i stoffet, er arbejdsmiljø ikke et område, hun selv har arbejdet med tidligere. Derfor har der været en del at læse op, erkender venstrepolitikeren, der blev valgt ind i Folketinget ved valget i sommer.

- Der har været en del ting, jeg har skullet sætte mig ind i. Det kemiske område har eksempelvis fungeret som godnatlæsning de seneste uger, forklarer Anne Honoré Østergaard.

Færre regler - mere arbejdsglæde

Hun fortæller, at hun har fået god støtte fra partifællen Hans Andersen i den første tid som ny arbejdsmiljøordfører. Særligt, når forligskredsen bag arbejdsmiljøaftalen fra i foråret har gennemgået det lovtekniske ved aftalen.

Det gjorde de blandt andet torsdag, hvor kredsen fik præsenteret et udkast til en ny bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø.

Og netop forbedring af det psykiske arbejdsmiljø på landets arbejdspladser er en af Anne Honoré Østergaards mærkesager som arbejdsmiljøordfører.

- Jeg kan godt lide, at man lægger vægt på den psykiske del i arbejdsmiljøaftalen. Det er et kompleks område, men derfor er det også pokkers vigtigt, at der kommer fokus på det, siger hun.

Det kemiske område har eksempelvis fungeret som godnatlæsning de seneste uger.
Anne Honoré Østergaard, arbejdsmiljøordfører (V)

Anne Honoré Østergaard er også Venstres ordfører for afbureaukratisering, og hun vil i sit folketingsarbejde forsøge at kombinere de to ordførerområder.

Hun mener, at rigide regler og bureaukratisering er en væsentlig grund til, at danskerne mister glæden ved deres arbejde.

- Der kan være mange grunde til manglende arbejdsglæde. Eksempelvis dårlig ledelse. Bureaukrati og mange regler i den offentlige sektor er også med til at dræne ansatte for energi og arbejdsglæde. Det kan vi gøre noget ved fra Christiansborg, siger hun.

Anne Honoré Østergaard er uddanet erhvervsjurist.

GDPR