Virksomheder får hjælpende hånd i kampen mod stress

20210727-125212-5-1920x1280we__1_
I det offentlige kan det tage mere en 14 uger at få hjælp af en psykolog, men for kunderne hos Danica Pension og Pension Danmark er der hjælp at hente i løbet af én dag. (Arkivfoto) Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Flere store pensionsselskaber giver deres kunder let adgang til psykologhjælp.

Hvert år rammes tusindvis af danskere af stress.

Og nu kommer flere pensionsselskaber dansk erhvervsliv til undsætning med et nyt våben i kampen mod folkesygdommen, skriver Finans.

De to pensionsselskaber Pension Danmark og Danica Pension har indført let og hurtig adgang til psykologhjælp for deres tilsammen 1,8 mio. kunder, og begge selskaber siger til Finans, at mange kunder, særligt mænd, allerede har taget imod tilbuddet.

I det offentlige kan det tage mere en 14 uger at få hjælp af en psykolog, men for kunderne hos Danica Pension og Pension Danmark er der hjælp at hente i løbet af én dag. Og den hurtige adgang til behandling er altafgørende.

- Som psykologer ved vi, hvor vigtigt det er at komme hurtigt i gang med at få hjælp, hvis man er i psykisk mistrivsel. Ellers risikerer man at ryge endnu længere væk fra arbejdsmarkedet, end man måske allerede er i forvejen, siger Dea Seidenfaden, fungerende formand i Dansk Psykolog Forening til Finans.

Også Dansk Arbejdsgiverforening hylder det nye tiltag. Viceadm. direktør Pernille Knudsen kalder det "en kæmpegevinst" for både medarbejdere, virksomheder og samfundet.

GDPR