Danmark skal opruste markant, men medarbejderne siver fra forsvaret

20220301-155215-L-1920x1280we
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
10. mar. 2022 06.50
I flere år har forsvaret haft svært ved at rekruttere og fastholde folk. Fagforeningerne taler om både medarbejderflugt og et problematisk arbejdsmiljø. Et bud på en løsning er at afsætte ekstra penge til højere løn ved overenskomstforhandlingerne.

Selvom det danske forsvar nu skal opruste for milliarder af kroner på baggrund af krigen i Ukraine, så kan det blive mere end svært at få folk til at bruge pengene. Lønnen i forsvaret er for lav. Forsvaret har været ramt af medarbejderflugt. Og virkeligheden kan ende med at spænde ben for de høje politiske ambitioner, lyder det fra to fagforeningsformænd fra forsvarsområdet. 

Både Hærens Konstabel og Korporalforening og Centralforeningen for Stampersonel tvivler på, at politikerne har tilstrækkelig vilje til at tage fat ved roden om de problemer, som plager forsvaret, der i årevis har kæmpet med både at rekruttere og fastholde medarbejdere. 

Konkret får det danske forsvar over de kommende to år tildelt syv mia. kroner ekstra. Inden udgangen af 2033 er det målet, at Danmark skal leve op til NATO målsætningen om at bruge to procent af BNP på forsvarsområdet, det er 18 milliarder kroner mere end i dag. 

De ekstra midler skal i følge aftalen b.la gå til "aktuelle økonomiske ubalancer i Forsvaret, forhøjet beredskab, afledte indsater, styrket diplomati og humanitær indsats. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden om arbejdsmarkedet, forholdene på jobcentre, politik og forskning om beskæftigelse

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Beskæftigelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord