A4 Overenskomst
Køb abonnement

Seniorbombe truer kommuner: 'Det er ret alvorligt'

29. januar 2021 kl. 13.30
- Hvis vi ikke gør noget på alle fronter, ender vi i en situation, hvor vi ikke kan levere den kommunale service - og det gælder især på sundheds- og ældreområdet, hvor rigtig mange medarbejdere er ved at nå pensionsalderen. Så det er ret alvorligt, siger Michael Ziegler, der er kommunernes topforhandler ved OK21, til Politiken. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kommunerne kan komme til at mangle ansatte til at levere den kommunale service, når mange i den kommende årrække vil gå på efterløn eller pension.

Gennemsnitsalderen for de ansatte i landets kommuner er efterhånden så høj, at det de kommende år kan give alvorlige problemer med maglende medarbejdere.

Frem mod 2030 vi godt 100.000 kommunalt ansatte gå på efterløn eller pension, viser nye tal fra Kommunernes Landsforening. Det skriver Politiken.

LÆS OGSÅ: Statens vikarforbrug er eksploderet i 2020

Derfor er seniorerne også sat på dagsordenen i forhandlingerne om nye overenskomster for landets 500.000 offentligt ansatte.

- Hvis vi ikke gør noget på alle fronter, ender vi i en situation, hvor vi ikke kan levere den kommunale service - og det gælder især på sundheds- og ældreområdet, hvor rigtig mange medarbejdere er ved at nå pensionsalderen. Så det er ret alvorligt, siger Michael Ziegler, der er kommunernes topforhandler ved forhandlingerne, til Politiken. Han vil dog ikke løfte sløret for konkrete udspil i forhandlingerne.

Det vil fagforbundene på den anden side af forhandlingsbordet heller ikke. Men både hos HK Kommunal og Djøf Offentlig lyder det, at man også ønsker sig en attraktiv seniorpolitik, der kan fastholde de værdifulde seniorer i kommunerne.

LÆS OGSÅ: Stadig flere løstansatte på arbejdsmarkedet: 'Ikke anstændigt'

GDPR