Danmarks bedste tillidsrepræsentant skal findes i aften: Mød de fem finalister her

BeFunky-collage_til_TR-optakt_pa___dagen
De fem finalister til prisen som Årets tillidsrepræsentant, der i aften uddeles af A4 Medier i Cirkusbygningen i København. Foto: Privat
Ved en stor prisfest i Cirkusbygningen i København kårer A4 Medier i aften Årets tillidsrepræsentant. Det er tredje gang prisen uddeles, hvor fem finalister er blevet udvalgt blandt flere hundrede indstillede kandidater. Dem kan du møde her.

Endnu engang hylder A4 Medier stjernerne og rygraden i den danske model. 

Det sker, når Årets TR-prisfest i aften, 1. november, for tredje gang løber af stablen - denne gang i Cirkusbygningen i København. 

En af aftenes hovedpriser er Årets tillidsrepræsentant, som uddeles i samarbejde med Dansk Metal.

Her kan du møde de fem finalister, der er blevet udvalgt blandt flere hundrede indstillede kandidater til den fornemme pris:

Khaled Ibrahim, Klubberne og Legepladsen i Gellerup, BUPL

Khaled__3_-small_32 

Foto: Khaled Ibrahim

Pædagog Khaled Ibrahim er blevet indstillet af Lilian Kjærsgaard, afdelingsleder i Klubberne og Legepladsen i Gellerup.

Og hvorfor netop Khaled Ibrahim skal have prisen som Årets tillidsrepræsentant, begrunder Lilian Kjærsgaard i sin indstilling af ham blandt andet med, at "han altid er god til at være opmærksom på alle kolleger og bruger humor til at skabe en god stemning på arbejdspladsen".

Ligeledes påpeger hun i indstillingen, at "Khaled Ibrahim skaber tryghed på arbejdspladsen, når han er tilstede".

Det kalder Lilian Kjærsgaard for meget vigtig på deres arbejdsplads i et udsat boligområde og fremhæver Khaled Ibrahims ro og evne til at nå ind til de unge.

Selv fortæller Khaled Ibrahim, at det gør ham glad, stolt og ydmyg at være kommet gennem nåleøjet til finalen.

"Jeg havde slet ikke forventet at være blandt de sidste fem, men det er selvfølgelig en rigtig dejlig følelse.  Jeg kan virkelig mærke den værdsættelse, som man nogle gange godt selv kan glemme i hverdagens tillidsrepræsentantopgaver, og det gør mig utrolig glad, at anerkendelsen kommer fra mine kolleger," lyder det fra Khaled Ibrahim.

Skulle det blive Khaled Ibrahim, der kan lade sig gøre hylde sig Årets tillidsrepræsentant anno 2023, er han ikke i tvivl om, at betydningen vil være enorm - både for ham selv og for hans arbejdsplads. 

"En sejr vil understrege, at jeg har gjort det, jeg skal gøre som tillidsrepræsentant, på en god måde, der bliver værdsat af mine kolleger. Og så ville det være kæmpestort for både mig og min arbejdsplads, hvis vi sammen lykkes med at opnå det her. For denne her pris vil ikke kun være min alene, men hele arbejdspladsens pris," forklarer Khaled Ibrahim. 

Peter Rasmussen, Kriminalforsorgens transportbetjente, Fængselsforbundet 

pic 1 

Foto: Peter Rasmussen

Peter Rasmussen er tillidsrepræsentant for Kriminalforsorgens transportbetjente og er indstillet til prisen som Årets tillidsrepræsentant af Bo Yde, der er forbundsformand i Fængselsforbundet. 

I Bo Ydes indstilling lyder det blandt andet: 

"Peters resultater opnås via et aktivt lokalt arbejde som tillidsmand. Både ved koordinering mellem tillidsfolk, konstruktivt samarbejde med ledelse samt ikke mindst skarp forhandlingsstrategi. Samtidigt forstår og formår Peter at bruge sit forbund konstruktivt. Således at hans aftryk sættes både på arbejdspladsen og på forbundet."

Og om at være en af de bare fem finalister til titlen som Årets tillidsrepræsentant 2023 fortæller Peter Rasmussen selv:

"Da jeg så, at der var mere end 300 indstillede kandidater, havde jeg aldrig tænkt, at jeg ville blive udvalgt som en af finalisterne. Men så fik jeg pludselig en SMS, hvor der stod, at jeg var blandt de sidste fem, og så tænkte jeg bare 'hold da kæft.' Det var en kæmpe overraskelse."

Samtidig, forklarer Peter Rasmussen, håber han, at det vil kunne give en positiv eksponering af fængselsbetjenthvervet, hvis det skulle gå hen at blive ham, der det næste års tid kan kalde sig Danmarks bedste tillidsrepræsentant:

"Det ville være så fedt for mig personligt at vinde, men jeg synes næsten, det ville være endnu større for os som faggruppe. Vi har så mange udfordringer i vores system, så at få en mulighed for at italesætte det, samtidig med at det også bliver belyst, at der heldigvis er nogen i det her system, der kæmper mod udfordringerne og for alle vores kolleger, ville være fantastisk," siger Peter Rasmussen.  

Pia Dideriksen, Mariagerfjord Kommune, FOA

Pia (1) 

Foto: Pia Dideriksen  

Pia Dideriksen, der er fællestillidsrepræsentant for ældreområdet i Mariagerfjord Kommune, er indstillet til Årets tillidsrepræsentant-prisen af kollega Stine Louise Nielsen. 

I indstillingen lyder det blandt andet: 

"Pia har det største, målrettede arrangement i sit virke som fællestillidsrepræsentant, og hun taler til hver en tid medarbejdernes sag. Hun er et udadvendt, smilende, positivt, velforberedt og vellidt menneske, som altid står klar med hjælp og støtte, og hun har forhandlet mange gode aftaler hjem, der har givet bedre arbejdsvilkår for os medarbejdere."

Pia Dideriksen forklarer selv, at hun er "helt høj over at være blandt de sidste fem", mens hun samtidig understreger betydningen af i første omgang at være blevet kollegialt indstillet.

"Det betyder rigtig meget for mig. Hele den cadeau, der ligger i det, og at der er blevet tænkt på mig som en, der har gjort sig fortjent til en så fornem pris," beretter Pia Dideriksen.

Og hvis det bliver Pia Dideriksen, der i aften kan tage stikket hjem og kalde sig for Årets tillidsrepræsentant 2023, vil betydningen ikke just blive mindre.

"Det ville være megastort og et kæmpe skulderklap. Jeg kan slet ikke forestille mig at stå på scenen og modtage sådan en pris. Jeg ville blive helt mundlam og slet ikke vide, hvad jeg skulle sige eller gøre af mig selv. Måske skulle jeg nå at overveje en tale inden, så jeg ikke risikerer at blive taget på sengen," fortæller Pia Dideriksen med et grin.   

Jamini Bredfeldt Nielsen, DLF Beet Seed, 3F

Jamini 

Foto: Jamini Bredfeldt Nielsen

Jamini Bredfeldt Nielsen fra DLF Beet Seed er blevet indstillet til prisen som Årets tillidsrepræsentant af kollega Ghita Hansen. 

Og om hvorfor det netop er Jamini Bredfeldt Nielsen, der skal kåres som Årets tillidsrepræsentant anno 2023, forklarer hun:

"Jamini har fået opbygget en bedre kommunikation mellem ledelse, afdelingsledere og medarbejderer, og samtidig har hun fået skabt en stærk og god bestyrelsesgruppe til vores fællesklub, som er dem, som hjælper hende til lønforhandlingen. Ligeledes har hun fået dannet en netværksgruppe mellem tillidsrepræsentanter inden for 3F-industrien på Lolland og Falster, hvor hun kommer tilbage med god viden om, hvad der sker i vores lokalområde - blandt andet hvad andre virksomheder har fået forhandlet hjem i lokalaftaler og løn."

Selv fortæller Jamini Bredfeldt Nielsen, at hun har været "blæst bagover af lykke siden hun fik beskeden om, at hun var finalist".

Og selv om Jamini Bredfelt Nielsen føler, at hun allerede har vundet to gange ved først at blive indstillet og sidenhen udvalgt som en af kun fem finalister blandt hundredevis af kandidater, er hun ikke i tvivl om, at hun ville blive lykkelig, hvis det skulle ende med at være hende, der løber af sted med titlen som Årets tillidsrepræsentant.     

"Jeg kan næsten ikke sætte ord på, hvor kæmpestor en betydning det ville have for mig. Først og fremmest ville jeg sige tusind gange tak til mine kolleger, min fagforening, 3F, og mine to døtre, som jeg ikke ville kunne have gjort det uden," lyder det fra Jamini Bredfelt Nielsen.

Mikael Tobias Pedersen, Elcon, Dansk El-Forbund

Mikael 

Foto: Mikael Tobias Pedersen

Elektriker og fællestillidsrepræsentant hos Elcon Mikael Tobias Pedersen er indstillet til prisen af kollega Rune Jakobsen.

I indstillingen skriver Rune Jakobsen blandt andet:

"Mikael har været central i at gøre Elcon til en attraktiv virksomhed at være ansat i. Blandt andet ved at kæmpe for bedre og mere efteruddannelse, fokus på gode forhold for lærlinge, inddragelse af kollegerne igennem valg af lokale tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter samt klare fællesretningslinjer, der gør det overskueligt at være ansat i så stor en virksomhed. Jeg tror på, at det er det, der i sidste ende løbende har sikret gode og fornuftige aftaler til gavn for både vores kolleger og Elcon som virksomhed."

Selv fortæller Mikael Tobias Pedersen, at hans "gamle hjerte er blevet utrolig rørt over udnævelsen". Han føler sig nemlig både glad, ydmyg og taknemmelig over, at der er kolleger, der har valgt at bruge tid på at indstille ham til prisen som Årets tillidsrepræsentant. 

Og så har han desuden et ønske, der rækker udover ham selv: nemlig at prisudelingen kan være med til at kaste glans over hvervet som tillidsvalgt.

"Jeg er stolt over at få lov til at repræsentere både mit firma og tillidshvervet som helhed. Jeg føler mig som en eksponent for en større sag, og kan det her være med til at inspirere andre til at gå tillidsrepræsentantvejen, ville det da være helt fantastisk med sådan en ringe i vandet-effekt. Særligt i en tid, hvor fagbevægelsen lider rundt omkring," lyder det fra Mikael Tobias Pedersen. 

Jury kårer vinderen 

Hvem, der vinder den ærefulde titel som Årets tillidsrepræsentant, offentliggøres som nævnt ved den store TR-prisfest i Cirkusbygningen i København i aften. 

Juryen, der skal finde frem til en vinder, består af en række topfolk fra fagbevægelsen samt Helle Andreasen fra hjemmeplejen i Solrød Kommune, der sidste år kunne lade sig krone som Årets tillidsrepræsentant. Netop Helle Andreasen kan du læse mere om her

Vinderen af Årets tillidsrepræsentant anno 2023 kan foruden hæderen også gå hjem med et gavekort på 25.000 kroner til FolkeFerie.dk under armen.

GDPR