Elever på erhvervsuddannelser kommer ofte til skade i trafikken

20140219-161218-1-1920x1278we
På top-10 over de mest ulykkesramt erhvervsskoler ligger fire landbrugsskoler. (Arkivfoto) Foto: Benny Lind/Ritzau Scanpix
Nye tal fra Rådet for Sikker Trafik viser, at eleverne på erhvervsskoler har større chance for at komme til skade i trafikken, end gymnasieelever har.

Nye tal for Rådet for Sikker Trafik viser, at elever på erhvervsskoler har cirka tre gange større risiko for at komme til skade i trafikken, end elever på gymnasier har.

På top-10 over de mest ulykkesramt erhvervsskoler ligger fire landbrugsskoler. Det skriver TV 2 Østjylland.

Det er tal, som Poul Arne Jansen, uddannelsesleder på Jordbrugets Uddannelsescenter i Beder, kan nikke genkendende til.

- Vi har jo desværre oplevet dødsulykker og har desværre også oplevet, at elever er endt i kørestol og nu sidder lænket til den resten af livet, siger Poul Arne Jansen til TV 2 Østjylland.

Især kådhed og overmod er faktorer, der gør, at de unge mennesker kommer galt afsted, mener uddannelseslederen.

Så sent som sidste år mistede en af eleverne på landbrugsskolen i Beder livet i en trafikulykke. Trafikulykkerne får nu skolens ledelse til at rette fokus på at oplyse eleverne om, hvordan man bør begå sig i trafikken.

Tirsdag havde skolen besøg af blandt andre Allan Horn, som holder foredrag om, hvordan han selv var involveret i en trafikulykke tilbage i 2003 og siden da har været bundet til en kørestol.

Rebekka Sejr Ottesen fra Odder er i gang med første grundforløb på uddannelsen i Beder, og hun kender godt til det med at tage chancer i trafikken.

- Det kommer meget an på, om man har megatravlt, for så kører man selvfølgelig altid lidt usikkert og tager nogle chancer. I det øjeblik, jeg har travlt, tænker jeg ikke over konsekvenserne, men bagefter kan jeg godt tænke, at det kunne have været rigtig tæt på, at jeg blev ramt, siger Rebekka Sejr Ottesen til TV 2 Østjylland.

Hun mener, at hendes skolekammerater ofte kan være tilbøjelige til at køre for stærkt, og hun anerkender, at kampagnen på skolen kan bidrage til øget opmærksomhed på, hvordan man begår sig i trafikken.

- Jeg tænker da, at jeg vil tænke mere over, hvad fart egentligt gør, og hvilke konsekvenser det har, og jeg vil tænke over, hvor hurtigt mine venner kører, siger Rebekka Sejr Ottesen.

Dagen var arrangeret i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik og Familielandbruget, en del af Landbrug og Fødevarer, som er gået sammen om et initiativ særligt henvendt til unge på landbrugsskoler.

GDPR