Læge med opsigtsvækkende besked: Dårligt arbejdsmiljø kan være skyld i benamputationer
Dårligt arbejdsmiljø på en afdeling på Aarhus Universitetshospital kan have haft indflydelse på, at hospitalet har været nødt til at lave benamputationer på patienter, hvor det ellers kunne have været undgået.
Det mener læge Jacob Budtz-Lilly, der har arbejdet 15 år på karkirurgisk afsnit, der udfører amputationer på patienter.
Det skriver DR.
"Selvfølgelig kan det have haft indflydelse. Arbejdsmiljø har en kæmpe indflydelse på, hvordan folk arbejder og deres håndværk," siger Jacob Budtz-Lilly.
For nylig viste en rapport, at Region Midtjylland har foretaget amputationer på patienter, som kunne have været undgået, hvis patienten havde fået den rette behandling i tide.
Det anslås, at op mod 47 patienter i regionen om året kan have fået amputeret benet uden grund.
Dårlig ledelse og underbemanding på karkirurgisk afsnit har været årsag til det dårlige arbejdsmiljø blandt lægerne, mener Jacob Budtz-Lilly.
Hans synspunkt underbygges af en trivselsmåling fra 2019, som giver ledelsen dumpekarakter. Samtidig er Overlægeforeningen enig med ham i, at arbejdsmiljøet har en betydning for kvaliteten af den behandling, patienterne får.
Hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital, Poul Blaabjerg, afviser dog kritikken over for DR. Det står for Jacob Budtz-Lillys "egen regning", når han hævder, at der er en sammenhæng mellem dårligt arbejdsmiljø og amputationer, mener direktøren.