Fem ekstraordinære tillidsrepræsentanter er nomineret til Årets TR 2022: Se dem her

nomineret_logo
Fem tillidsrepræsentanter er udvalgt som nominerede blandt mere end 400 indstillinger. Én af dem bliver kåret som 'Årets TR 2022' ved den store prisfest i november.

Mere end 400 indstillinger er blevet sendt ind til prisen som Årets TR 2022.

Prisen uddeler A4 Medier for at hylde 'rygraden i den danske model' - de tusindvis af mennesker, der hver eneste dag frivilligt påtager sig arbejdet og ansvaret og får arbejdsmarkedets hjul til at dreje. 

LÆS OGSÅ: Her er juryen, der skal kåre Årets tillidsrepræsentant 2022

Men der kan kun være én vinder, der bliver hædret for sit ekstraordinære virke som tillidsrepræsentant med prisen, der uddeles i DR's koncertsal den 17. november

Nu kan A4 afsløre de fem nominerede, der udgør feltet i år.

Én af disse fem tillidsvalgte kan forlade den store prisfest med en ny titel og en check på 25.000 kroner til arbejdspladsens medarbejderforening eller faglige klub.

Helle Andreasen, tillidsrepræsentant i Solrød Kommunes hjemmepleje

FOA

TR - Helle Andreasen

Social- og sundhedsassistent Helle Andreasen er blevet indstillet af en hel række af sine kolleger i den kommunale hjemmepleje i Solrød.

Som tillidsrepræsentant "gør hun et fantastisk stykke arbejde i en svær tid", lyder det.

Udover de udfordringer med corona, arbejdspres og rekrutteringsvanskeligheder, der har fyldt i langt de fleste af landets kommunale hjemmeplejer de seneste par år, indtog arbejdspladsen også en kedelig førsteplads i 2020. 

Her kunne Berlingske fortælle, at plejepersonalet i Solrød Kommune havde danmarksrekord i årligt sygefravær med 23 sygedage, svarende til en hel arbejdsmåned om året.

Men sygefraværet er på vej nedad for tredje år i træk, og Helle Andreasen roses i indstillingerne for sine tiltag og for sin evne til at navigere mellem ledelse og kolleger og løse problemer, så arbejdsmiljøet ikke lider, når de opstår.

Helle Andreasen er en tillidsrepræsentant, der tager sig af de ansatte fra elever til mangeårigt fastansatte, samtidig med hun fremmer social- og sundheds-erhvervet som fag og karrierevej, skriver hendes kolleger.

Casper Svanekjær Pedersen, tillidsrepræsentant i Metro Service

Dansk Jernbaneforbund

TR - Casper Svanekjær Pedersen

Casper Svanekjær Pedersen er tillidsrepræsentant i den københavnske metro, hvor han kører på linje M1/M2. 

Han er blevet indstillet for at være "en rigtig fighter" der har på kort kort tid har "udrettet små mirakler" for sine kolleger i metroen. 

Efter et utrætteligt arbejde for de ansattes rettigheder, der både indebærer at skabe dialog med ledelsen og sige ledelsen imod, bliver overenskomsterne nu overholdt for første gang i flere år, skriver Casper Svanekjær Pedersens kollega. 

"Casper er også en fantastisk bisidder ved samtaler mellem steward og ledelse", lyder det. Som tillidsrepræsentant sikrer han, at den slags sager altid forløber retmæssigt og sørger for, at hans kolleger er trygge i forløbet, og man kan regne med ham næsten døgnet rundt. 

"Casper er den dygtigste og mest kompetente TR, jeg nogensinde har mødt," som hans kollega formulerer det. 

Jannie Green, tillidsrepræsentant på Sejs Skole i Silkeborg 

BUPL

jannie-green 

Jannie Green går op i hvervet som tillidsrepræsentant med liv og sjæl, og hun "tager gerne handskerne på og kæmper for sine kolleger," lyder det i en indstilling.

Tillidsrepræsentanten var blandt andet en stor personlig hjælp, da en af kollegerne blev ramt af sygdom. Det skriver kollegaen selv:

"Hun har deltaget i alle møderne mellem min arbejdsplads og kommunen. Jannie er altid på forkant og hjælper mig med at navigere inden for lovgivningens rammer, så man er godt forberedt til disse møder."

Og det er et engagement, der fortsætter uden for arbejdstiden:

"Jannie stod tidligt op en fredag morgen og bagte kage til min mand og jeg, så vi kunne hygge os lidt i weekenden selv om jeg var syg. Jannie selv skulle møde kl. 8 den fredag."

Det er langtfra den eneste medarbejder, der er blevet hjulpet af Jannie Green. Som tillidsrepræsentant har hun fået flyttet en kollega fra den forkerte overenskomst, så vedkommende gik op i løntrin, og assisteret med at hente forsikringspenge fra pensionskassen i forbindelse med et sygeforløb, der blev til en fleksjobansættelse. 

Mohamed Adan Noor, tillidsrepræsentant i Nokas

Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening under Serviceforbundet

TR - Mohamed Adan Noor

Når langt de fleste af Mohamed Adan Noors kolleger i Nokas er medlemmer af Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening skyldes det hans fortjeneste.

Som tillidsrepræsentant i den århusianske filial af Nokas, der yder kontanthåndtering og værditransport, har Mohamed Adan Noor organiseret størstedelen af de ansatte.

Han har også oprettet en lokal faglig klub og besat alle bestyrelsesposter.

I indstillingen beskrives det, hvordan Mohamed Adan Noor går til tillidsmandsarbejdet med en særlig energi, som både kolleger og virksomheden nyder godt af. 

Han arbejder konstant på forbedringer på arbejdspladsen, hvilket blandt andet har resulteret i en række gode, lokale aftaler på virksomheden. 

Karina Sørensen, tillidsrepræsentant i Jobcenter Viborg 

HK/Danmark 

TR - Karina Sørensen

Alle i Jobcenter Viborg ved, at Karina Sørensen har deres ryg. Og politikere, både de lokale og på Christiansborg, ved, hvem hun er. 

Sådan skriver kolleger om Karina Sørensen i de mange indstillinger, der peger på hende med beskrivelser som 'en inspiration', 'skarp som bare pokker' og ''en ildsjæl ud over det sædvanlige'.

Som tillidsrepræsentant vejleder og støtter hun, og hun råber gerne op, hvilket skaber stor tryghed for hendes kolleger, der har været gennem flere større besparelsesrunder.

Og så bliver Karina Sørensen fremhævet for sin enorme indsats  for at skabe respekt for arbejdet i jobcentrene i en tid, hvor "jobcenter-bashing" fylder i den offentlige debat, skriver kollegerne. 

Hun forsvarer nemlig sine kolleger, hvis job "dagligt kritiseres i medierne", med avisindlæg og deltagelse i debatter. Karina Sørensen er heller ikke bleg for hverken at tale alvorsord til Viborg Byråd eller skrive personligt til beskæftigelsesministeren.

Men som tillidsrepræsentant kører hun aldrig sololøb - hun husker altid at spørge, hvad hun skal mene på kollegernes vegne.


 

GDPR