Mohamed er nomineret til Årets TR: "Var alle som ham, var den danske model i gode hænder"

Mohamed_
På 18 måneder er det lykkedes for Mohamed at få organiseret størstedelen af sine kolleger og oprette en faglig klub. Foto: Eno Krogh
1. nov. 2022 09.00
Selv om Mohamed Adan Noor kun har været tillidsrepræsentant i halvandet år, har han allerede været så stor en gevinst for sine kolleger, at han er nomineret til 'Årets TR', der kåres af A4 Medier 17. november i DR's Koncerthus.

Værditransportør Mohamed Adan Noor har i sine kun 18 måneder som tillidsrepræsentant hos Nokas gjort det så godt, at han nu er en af blot fem nominerede finalister til titlen som ‘Årets TR’, der kåres af A4 Medier 17. november i DR’s koncerthus. 

LÆS OGSÅ: Fem ekstraordinære tillidsrepræsentanter er nomineret til Årets TR 2022: Se dem her

Og trods den korte tid i hvervet er folkene omkring Mohamed Adan Noor ikke i tvivl om, hvorfor nomineringen alligevel er fuldt ud berettiget. 

Var alle som Mohamed, var den danske model i gode hænder
Robert Andersen, næstformand I Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening 

Det fortæller Robert Andersen, der er næstformand i Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening under Serviceforbundet: 

"Mohamed er noget helt særligt. Han har en fantastisk iver, og selv om han er ny, er han enormt godt inde i sit stof og kender overenskomsten ud og ind. Var alle som Mohamed, var den danske model i gode hænder." 

Årets tillidsrepræsentant 2022:

Igen i år hylder A4 Medier de mange dygtige tillidsvalgte.

Prisen uddeles til en tillidsrepræsentant, som har gjort noget ekstraordinært i sit faglige virke. Det kan være, at vedkommende har fundet overskud til at drage omsorg for en kollega, som havde brug for støtte enten på grund af nogle private forhold eller haft brug for særlige arbejdsvilkår. Det kan også være, at tillidsrepræsentanten er lykkes med nogle forhandlinger, som har været ekstra svære og trukket ud. Eller også har du verdens bedste tillidsrepræsentant, som er limen, der holder sammen på virksomheden. Personen, der altid går den ekstra mil for dig og kollegerne.

De fem nominerede finalister til 'Årets TR':

- Casper Svanekjær Pedersen, Metro Service, Dansk Jernbaneforbund

- Helle Andreasen, Solrød Kommunale Hjemmepleje, FOA

- Jannie Green, Sejs Skole Silkeborg, BUPL

- Karina Sørensen, Jobcenter Viborg, HK/Danmark

- Mohamed Adan Noor, Nokas Værdihåndtering A/S, Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening under Serviceforbundet  

Vinderen kåres ved prisfesten i DR's koncerthus den 17. november

Har organiseret kolleger og oprettet faglig klub

Det var Mohamed Adan Noors kolleger, der i sin tid animerede ham til at stille op som tillidsrepræsentant.

De havde nemlig set et TR-potentiale i ham, som han ikke selv havde set, og efter et kampvalg blev Mohamed Adan Noor valgt med stor opbakning. 

Jeg brænder for at give mine kolleger de bedste betingelser
Mohamed Adan Noor, nomineret til  Årets TR

Og det har han ikke fortrudt et øjeblik siden.

"Det giver mig en mulighed for at gøre en forskel på min arbejdsplads, som jeg virkelig godt kan lide. Jeg brænder for at give mine kolleger de bedste betingelser," fortæller Mohamed Adan Noor. 

LÆS OGSÅ: Efter kun et halvt år som tillidsrepræsentant kan Casper blive landets bedste

Et af de helt store kardinalpunkter i Mohamed Adan Noors første tid som tillidsrepræsantant har været at få organisereret sine kolleger i den aarhusianske afdeling af Nokas.

Og det er lykkedes. For i dag er størstedelen af kollegerne nemlig medlemmer af Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening. 

Ligeledes er Mohamed Adan Noor også primus motor bag den faglige klub, der er blevet oprettet i hans tid som tillidsrepræsentant. 

Han er som en lille terrier, der hele tiden følger op. Men det er ikke for meget
Erik Larsen, driftsleder i Nokas 

De resultater, som Mohamed Adan Noor indtil videre har opnået, er da også noget, der aftvinger respekt - også fra driftsleder i Nokas, Erik Larsen.

"Han er som en lille terrier, der hele tiden følger op. Men det er ikke for meget. Tværtimod har vi et meget fint samarbejde med respekt for hinandens roller. Ved stiftelsen af den faglige klub var vi i ledelsen inviteret med. Det er en cadeau, der fint illusterer det samarbejde," fortæller Erik Larsen. 

Mohamed Adan Noor bakker sin driftsleder op i de sondringer og fortæller, at en god kemi mellem ham selv og ledelsen har dannet fundamentet for det frugtbare samarbejde.

Har mine kolleger det godt, har jeg det også godt

Om det bliver Mohamed Adan Noor, der løber af med prisen som 'Årets TR', finder han og de andre nominerede ud af ved kåringen 17. november i DR’s koncerthus, hvor én af de fem tillidsvalgte foruden titlen også kan forlade den store prisfest med en check på 25.000 kroner til arbejdspladsens medarbejderforening eller faglige klub. 

LÆS OGSÅ: Susanne er nomineret til ‘Årets AMR’: “Det er den største anerkendelse, man kan få”

En ting er dog allerede nu sikker - Mohammed Adan Noor er ikke færdig med at kæmpe for sine kolleger, om det så bliver ham eller en af de fire andre nominerede, der den 17. november kan gå hjem som sejrsherre. 

"Jeg er meget taknemlig over af være nomineret, og det giver endnu mere lyst til TR-arbejdet fremadrettet. Det vil betyde meget for hele arbejdspladsen at vinde, og samtidig vil det give mig mulighed for at gøre endnu mere for min kolleger. Og har de det godt, så har jeg det også godt," siger Mohamed Adan Noor.

Værditransportør Mohamed Adan Noor fra VSL / Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning har været tillidsrepræsentant i Nokas i 18 måneder. I løbet af den tid har han formået at organisere størstedelen af sine kolleger og oprette en faglig klub i Århus-afdelingen. Hans chef roser ham for at være "en lille terrier, der hele tiden følger op" og hans kolleger glæder sig over øget trivsel, bedre arbejdsforhold og et godt forhold mellem medarbejdere og ledelse. Derfor er Mohamed Adan Noor blandt de fem nominerede finalister, når A4 uddeler prisen som 'Årets TR 2022' den 17. november for at hylde 'rygraden i den danske model' - tillidsrepræsentanterne. Læs artiklen om Mohamed Adan Noor her: https://bit.ly/3DSurB9

Posted by A4 on Wednesday, November 9, 2022