Greve Kommune: Ansatte får større tryghed ved anklager om overgreb

Skole_kateder_og_tavle_Kasper_Palsnov_Ritzau_Scanpix
Efter uberettiget bortvisning af lærer, har Greve Kommune nu sat fokus på håndtering af personalesager Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix
Sagen om en uberettiget bortvisning af en lærer har fået Greve Kommune til sætte fokus på, hvordan man håndterer anklager mod ansatte for vold og overgreb mod ansatte.

Denne artikel er oprindeligt bragt på Folkeskolen.dk og bliver publiceret på A4 som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4.

I efteråret 2017 blev lærer Johnny Pedersen bortvist fra Damagerskolen i Greve, fordi flere piger havde anklaget ham for grænseoverskridende adfærd i klassen. Politiet afviste sagen, og en voldgift afgjorde, at Greves Kommunes fyring og bortvisning af Johnny Pedersen var uberettiget.

LÆS OGSÅ: Ansatte i psykiatrien arbejder gratis og bryder reglerne: - Det er et hemmeligt oprør

I dag har Johnny Pedersen fået anerkendt et tab af arbejdsevne på 85 procent som følge af sagen. Selv tror han, at en vejledning i kommunen kunne have hindret den panikreaktion fra kommune og skoleledelse, som på et øjeblik slog hans liv ud af kurs.

Formand for Greve Lærerforening Tina Beck-Nilsson har siden 2017 kæmpet for, at der kom sådanne retningslinjer i Greve. Mandag nikkede økonomiudvalget i Greve endelig til vejledningen, som alene har fokus på håndtering af personalesager. Vejledningen er blevet til i et samarbejde med HovedMED, som er kommunens samarbejdsudvalg.

Læs hele historien på Folkeskolen.dk

GDPR